Magazines / Nr 02 2020

Nr 02 2020

Eigen tuin, belangrijker dan ooit

Toen het land op 13 maart in lockdown ging, had wellicht niemand voorspeld dat we quasi de volledige lente “in ons kot” zouden moeten doorbrengen. En toch konden we enkel uit onze eigen tuinstoel gadeslaan hoe het ontluikend gebladerte de omgeving transformeerde van een kaal winterlandschap tot een bloeiende zee van groen.
Hoewel die groene massa ondertussen helaas ook alweer wat verschroeide plekken vertoont, lijdt het geen twijfel dat velen de voorbije maanden soelaas vonden in het natuurlijk schouwspel om hen heen. Eigen huis en eigen tuin zijn beslist hoger op de prioriteitenlijst komen te staan, net als de omliggende perken, parken en natuurgebieden. Aan u om ervoor te zorgen dat deze groene zones optimaal ingericht worden en hun natuurlijke waarde blijven behouden.

In dit nummer leest u daarom waarom de keuze voor een bepaalde bestrating of bodemverharding om meer draait dan het uitzicht en de draagkracht alleen, en hoe u onkruid en invasieve exoten op een milieuvriendelijke manier de baas kan. Omdat het alweer een schroeiend hete zomer belooft te worden, gaan we tevens na hoe we gras, plant en boom tegen hitte en droogte kunnen wapenen.

En wat als uw klant tijdens zijn opgelegde quarantaine wat nieuwe ideeën heeft opgedaan? Misschien beseft hij plots dat er wel meer te doen valt met dat platte dak waarop hij al jaren uitkijkt, of heeft hij zijn zinnen – met oog op een staycation – op een zwembad gezet? Ook daarvoor vindt u in deze editie de nodige informatie en inspiratie.

We wensen u in ieder geval een bloeiende zomer toe, omgeven door gezonde buitenlucht.

Ik wil graag een proefexemplaar of abonnement.

Ik wil graag een: