ZinCo Benelux

ZinCo, gerenomeerd Duits bedrijf met hoofdzetel nabij Stuttgart is al 60 jaar pionier in de groendaksector. Als advies- en studiebureau en als leverancier van complete daktuinsystemen is ZinCo aanwezig in 42 landen op 6 continenten. Wereldwijd worden jaarlijks meer dan 1.500.000m² ZinCo groendaken geplaatst gaande van extensieve groendaken tot intensieve daktuinen of dakparken. De meest gerenomeerde ZinCo referentie is ongetwijfeld de “High Line” in New-York.

De klimaatbestendige stad van de toekomst is wat ZinCo betreft al een realiteit. Volgende nieuwe ZinCo groendaksystemen worden al volop toegepast :

Waterretentiegroendak (opslag water bij felle regenbuien en hergebruik ervan voor de beplantingen bij langdurige droogte)

Biodiversiteitgroendak (een helpend handje voor onze bijen en vlinders)

Urban Heat Groendak (met een sterk koelend vermogen dankzij een specifieke plantengemeenschap)

Solargroendak (zonnepanelen in combinatie met een extensief groendak)

U kan als architect, tuinaannemer, landschapsarchitect of groendakspecialist vrijblijvend een beroep doen op ons ingenieursbureau en op ons team van botanisten om uw project van A tot Z te begeleiden. ZinCo plaatst zelf geen groendaken maar beschikt over een netwerk van erkende groendakspecialisten – wenst u hierover meer info (of wil u deel uitmaken van ons netwerk) neem dan contact met ons op via info@zinco.be of bezoek ons op volgende evenementen :

Vakbeurs Openbare Ruimte & Klimaat – 06/02/2020  Brussel Expo – Stand 6.28

Forum Publieke Ruimte – 17/03/2020  ICC Gent – Stand 18

ZinCo Benelux

Bezoekadres:
ZinCo Benelux
Lutkemeerweg 328 1067 TH
Postadres:
Postbus 9095
1006 AB Amsterdam
Array
(
  [0] => Array
    (
      [adres] => ZinCo Benelux, Lutkemeerweg 328 1067 TH
      [titel] => 
      [nr] => A
    )

)