NLFR

Platform voor de tuin- en groenprofessional
Nederlandse groensector in prima gezondheid

Nederlandse groensector in prima gezondheid

Tot deze conclusie komt Mariëlle Schonewille, Head of Horticulture bij organisator Easyfairs, na de recente succesvolle editie van De Groene Sector Vakbeurs. Op 14, 15 en 16 januari bezochten meer dan 18.000 groenprofessionals de 326 exposanten in de Evenementenhal Hardenberg. Dat zijn recordcijfers.

Nadruk op innovatie

Innovatie stond centraal tijdens deze editie van de vakbeurs. Dit was ook te merken aan de bedrijven en producten die in de prijzen vielen tijdens de uitreiking van de Innovatie Awards. In de categorie Tuin & Park won Husqvarna met zijn EPOS Robotmaaier en in de categorie Groene Inrichting haalde Sempergreen het met zijn biodiversiteitspakket. Ook was er de uitreiking van de Duurzaamste Hovenier van Nederland 2019. In de categorie bedrijven groter dan tien medewerkers won Herman Vaessen en in de categorie tot tien medewerkers ging S-kwadraat met de prijs aan de haal.

Massale belangstelling

Meer dan 18.000 professionals schoven aan in de beurshallen om er de nieuwste technieken, machines en producten te ontdekken die de meer dan 300 exposanten voor hen in petto hadden. Het Groene Inspiratiepark was opnieuw een grote blikvanger, net als de demonstraties van het Axetreme Team. Een andere voltreffer op de beursvloer was het kennistheater, waar diverse sessies gehouden werden. Tijdens zijn lezingen belichtte NOS-weerman Peter Kuipers Munneke de kansen voor groen via aanpassing aan de steeds extremere weersomstandigheden.

Enthousiaste scholieren

Ook de Vmbo-ochtend werd voor het tweede jaar op rij druk bezocht. 180 scholieren werden warm gemaakt voor het vak en maakten er kennis met de groene sector tijdens workshops van de exposanten. Mariëlle Schonewille: “Dit is een prachtig voorbeeld van hoe we de jeugd enthousiast kunnen maken voor het vak. Ook voor de exposanten was dit een uitgelezen kans om al kennis te maken met ‘hun medewerkers van de toekomst”. Zo’n samenwerking tussen onderwijs en bedrijven staat ook voor de editie van 2021 al op het programma.”

Primeur: de smartbadge

Het bewijs dat ook Easyfairs en de Groene Sector Vakbeurs volop inzetten op de toekomst, werd geleverd door de overhandiging van een smartbadge aan elke bezoeker. Via de geïntegreerde chip kon iedereen hiermee producten en stands scannen om meer informatie te krijgen. Elke bezoeker kreeg na afloop een e-mail met vermelding van de stands die werden gescand. Exposant Stihl werd het meest gescand en ontving hiervoor een attentie van de organisatie. Tommy Nagtegaal van Stihl schrijft dit succes onder andere toe aan de strategische plaatsing van de smartcard-readers op hun stand, bij de infobalie en naast de innovatie.

Op naar 2021

De volgende editie van De Groene Sector Vakbeurs wordt georganiseerd op 12, 13 en 14 januari 2021. De indeling van de Evenementenhal Hardenberg zal voor de gelegenheid speciaal worden aangepast. Meer dan honderd exposanten hebben nu al hun plek voor 2021 geboekt.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details